1 Sinif

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu 1. Sınıf Etkinlikleri

Haz

Okulumuz 1/B sınıfı öğrencileri okuma bayramı etkinliği yaptılar. Öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri etkinlik, okul idaresi, öğretmenlerimizin ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Programın sonunda Okuma Bayramı pastası kesen öğrencilerimiz 1. sınıfı başarılı bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşadılar. 1/B sınıfı öğretmenimiz Hanife ADAKUL'a ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

1-G Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülseren YILDIRIM rehberliğinde kullanılmış atık CD lerden palyaço yaptılar. Renkli evaların, oynayan gözlerin ve rengarenk ponponların kullanıldığı etkinlikle öğrenciler gönüllerinde eğlendiler. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 1-N sınıfı öğrencileri öğretmenleri Bahar KARAGÖZ rehberliğinde geometrik şekillerden robot tasarımı yaptılar. Yaptıkları robotlara farklı amaçlara hizmet etmesi için bütün bilgilerini ortaya koyan öğrencilerin hayal güçleri sınır tanımıyordu. Havayı temiizleyen robot, çöp toplayan robot, kuş besleyen robot, doğayı koruyan robot, kimsesiz çocuklara, yaşlılara yardım eden robot, ülkemizin güvenliğinden sorumlu olan robot ve daha neler neler öğrencilerimizi bu güzel fikirlerinden dolayı kutlarken öğretmenimize de bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 1-B Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Funda ŞEKERCİ rehberliğinde çok tatlı bir etkinlik yaptılar. Havaların ısınmaya başladığı, ağaçların çiçek açtığı artık baharın kendini iyiyden iyiye hissettirdiği şu günlerde öğrencilerimiz minik elleriyle saksılara çilek fidesi diktiler. Velilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikle öğrenciler hoşça vakit geçirdiler. Fidelerin çiçek açıp, çilek verdiği günleri bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 1-N sınıfı öğretmeni Bahar KARAGÖZ minik öğrencileriyle birlikte artık malzemelerden kuzu çalışması yaptı. Öğrencilerin kesip yapıştırarak tamamladıkları etkinlikte ortaya çıkan çalışmalar herkesi çok  mutlu etti.

1-D sınıfı öğretmeni Hilal YILMAZLAR öğrencilerine mart ile başlayan ilkbahar mevsiminin özelliklerini anlatarak görsel sanatlar dersinde kesme yapıştırma etkinliği ile kuş figürü yaptırdı.

Okulumuz 1-G sınıfı  öğrencileri matematik dersinde eğlenceli vakit geçirdiler. Öğretmenleri Gülseren YILDIRIM rehberliğinde verilmeyenli toplama işlemi konusunu Fasulyelerle Saklambaç adını verdikleri etkinlikle pekiştirdiler. Öğretmenimize bu farklı teknik için teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 1-M sınfı öğrencileri öğretmenleri Ünzüle Özlem MUDU rehberliğinde bir dizi etkinlik yaptılar. Sınıf velilerinin de zaman zaman katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde neler yoktu ki. K sesini öğrendiklerinde keki koklayıp yediler. Tavuk taklidi yapıp yumurtanın faydalarını öğrendiler. En güzel masalları dinlediler.Kışın gelişini kardan adam etkinliği ile kutladılar. Sütün faydalarını öğrenip,inek etkinliği yaptılar. Balon etkinliği ile hayallerindeki diyarlara yolculuk yaptılar.Doyasıya bahçe oyunları oynadılar. Tüm bu etkinlikler boyunca öğrenciler hem eğlendiler, hem öğrendiler, hem de birlik beraberlik içinde olmanın önemini kavradılar. Bütün bu güzel etkinlikler için öğretmenimiz Ünzüle Özlem Mudu'ya teşekkür ederiz.

1-İ SINIF ÖĞRETMENİ FUNDA TUĞRUL M SESİNİ KAVRATMAK İÇİN EĞLENCELİ BİR DERS DÜZENLEDİ

Okulumuz 1-I sınıfı öğrencileri bu hafta aile katılımında sınıf velisinin getirdiği kum boyama etkinliğini yaptılar. Öğretmenleri Selma İnci KARAMAN rehberliğinde yapılan çalışma öğrencileri farklı boyama teknikleri ile tanıştırdı. Rengarenk kumları resimlerin üzerine gönüllerince yerleştiren öğrenciler keyifli bir ders geçirdiler.

Okulumuz 1-I sınıfı öğrencileri,öğretmenleri Selma İNCİ KARAMAN rehberliğinde sınıfta turşu kurdular.1.sınıfa yeni başlayan öğrencilerimiz,bu etkinlik sayesinde birbirleriyle kaynaşma fırsatı yakaladılar.Sınıf velilerinin de destek verdiği etkinlikle öğrencilerimiz,sebzelerin kış boyunca sağlıklı olarak tüketilebileceğini o minik parmaklarıyla turşu kurarak öğrendiler.Bu güzel etkinlik için öğretmenimiz Selma İNCİ KARAMAN´ a teşekkür ediyoruz.