2 Sinif

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu 2. Sınıf Etkinlikleri

2/A sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte trafik işaret levhaları yaparak hem öğrendiler hem de okulumuzda trafik işaret ve kuralları ile ilgili farkındalık oluşturdular.

Okulumuz 2-G sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülseren YILDIRIM rehberliğinde tasarım beceri atölyesinde hayata hazırlandılar. Öğrencilerinin sorumluluk bilinci kazanmalarını ve düzenli olmalarını isteyen öğretmenimiz atölyemizde çamaşır katlama ve dolap yerleştirme etkinlikleri yaptırdı. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Funda ŞEKERCİ rehberliğinde yaşam beceri atölyesinde turşu kurdular. Sebzeleri yıkaayıp küük küçük doğrayan öğrenciler sebze saklama yöntemlerinden bir olan turşu kurma yöntemini öğrendiler. Öğretmenleri tarafından hazırlanan kapakları ve etiketleri kullanan öğrencilerin yaptıkları işe ne kadar özendikleri gözlerden kaçmadı.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz 2-G sınıfı öğrencileri öğretmenler Gülseren YILDIRIM rehberliğinde görsel sanatlar atölyesinde keyifli saatler geçirdiler. Sokaklardan toladıkları taşları rengaren boyayan öğrenciler taşlara farklı anlamlar yüklediler. Bu eğlenceli çalışma için öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

2-B sınıfı öğencileri Görsel sanatlar atölyesinde öğretmenleri Funda ŞEKERCİ ile birlikte keyifli saatler geçirdiler. Farklı hayvan karakterlerini rengarenk kağıt parçlarıyla kaplayan öğrencilerin sabırlarına diyecek yoktu. Öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

2-L sınıfı öğrencileri veli katılımı ile işledikleri serbest etkinlik dersinde mevsimlerin özelliklerine değindiler. Kış mevsiminin bitip ilkbaharın başladığı şu günlerde şekerlemelerden kardan adam yaparak kış mevsimine veda ettiler. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulunuz 2-G sınıfı öğrencileri eski tişörtlerini yeni alışveriş çantalarına dönüştürdüler. Öğretmenleri Kadriye Figen DİKİCİ rehberliğinde yaptıkları çalışmada ortaya çıkan sonuç herkesi çok mutlu etti. Eski tişörtleri kesip altlarına düğün atan öğrenciler eski bir ürünü değerlendirmenin keyfini yaşadılar. Yaptıkları çalışma ile doğaya sağladıkları fayda için öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

2- C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Sergi DENKLİ ile birlikte domates ektiler. Sınıfa getirdikleri bardaklara önce toprak koyup domates tohumlarını kendi elleriyle yerleştirdiler. Toprakla oynamış olmanın verdiği keyif anlatılamazdı. Domatesin faydalarını ve yetişme şartlarını da öğrenmen öğrencileri sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini kavradılar.

Okulumuz 2-L sınıfı öğretmeni Bilge Cilasin öğrencileriyle birlikte elektrik deneyi yaptı. Şişirdikleri balonları saçlarına sürerek elektrikle yükleyen öğrenciler küçük kağıt parçalarını çektiğini görünce heyecanlarını gizleyemediler. Çok keyifli geçen bu ders için öğretmenimize ve derse katılan velimize teşekkür ediyoruz.

İlkbaharın kendisini hissettimeye başladığı şu günlerde 2-L sınıfı velileri derslere katılarak hem dersleri destekleyici hem de öğrencilerin çevrelerini gözlemlemelerine yardımcı etkinliklerle çıkıyorlar karşımıza. Havaların rüzgarlı geçtiği şu günlerde rüzgar enerjisinin nasıl elde edildiğini kavramak amacıyla 2-L sınıfı öğrencileri renkli kağıtlardan rüzgar gülü yaptılar. İlkbaharın gelişini rengarenk çiçekler yaparak kutladılar. Ayrıca bitkinin bölümlerini öğrendiler. Bu güzel etkinlikler için 2-L sınıfı velilerine, velilere derse katarak öğrencilerin ilgilerini artıran öğretmenimiz Bilge CİLASİN´e çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 2-L sınıfı öğretmeni Bilge CİLASİN  öğrencilerinin birikim yapmayı bilen bireyler olarak yetişmesi için dersini güzel bir etkinlikle zenginleştirdi. Gerçekleşen etkinlikte tasarrufun önemi hangi konularda tasarruflu davranılabileceği ayrıntılı olarak açıklandı. Biriktirdikleri paralarla neler yapacaklarının hayalini kuran minikler birikimlerini saklayabilmek için kumbara tasarımı yaptılar. Köpük bardakların kullanıldığı etkinlikte öğrencilerin tasarımları ve ne kadar güzel vakit geçirdikleri gözlerden kaçmadı. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

2-C SINIFI ÖĞRENCİLERİ DOYASIYA EĞLENDİLER