3 Sinif

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu 3. Sınıf Etkinlikleri

Haz

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Ankara Altın Köy Açık Hava Müzesine gezi düzenlediler. Köy geleneklerinin ve yaşamının doğal ortamında, gerçek figürleri ile sergilendiği Altın Köy Açık Hava Müzesini öğrenciler büyük beğeni ve ilgiyle gezdiler. Geziyi düzenleyen 3/B sınıfı öğretmenimiz Pınar KARKIN'a ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

3/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte Şanlı Türk Bayrağımızı çeşitli materyallerle yaparak Türk Bayrağı Sergisi açtılar.

Ailelerinin de katkı sunduğu Türk Bayraklarımız okulumuzda sergilendi.

Okulumuz 3-A sınıfı öğrencileri Tutum ve Yatırım Haftasını israf etmeden tatlı bir rekabet içinde  bir yarışmayla kutladılar..Yurdumuzun meşhur olmuş ürünlerini ve değerlerini tanımaya çalışan öğrenciler hem eğlendiler hem de yurdumuzun farklı yöreleri hakkında bilgi sahibi oldular..Eğlenceli bir yarışma ile son  bulan etkinlikte yarışmanın 1.si Bedirhan Adıgüzel isimli öğrenci oldu.Öğretmeni Gönül Bilgin ÖZEN'den Mangala oyunu kazanan öğrenciiyi tebrik ediyoruz.

Bulgur pilavı,, yufka ekmeği,Çubuk turşusu ,ayran ve meyve ikramıyla etkinliğimizi etkinlik sona erdi. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-G sınıfı öğrencileri öğretmenleri Kadriye Boyun rehberliğinde yaşam becerileri atölyesinde sandviç hazırlama etkinliği yaptılar.Evlerinden getirdikleri malzemelerle sağlıklı sandviçler hazırlayıp tüketen öğrencilerimiz kirlene ve dağılan atölyeyi yine kendileri toparlayıp temizlediler.Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz 3-F , 3-G, 3-İ sınıfları Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenlenen Küçük Hanımlar Küçük Beyler festivali kapsamında Ejderha isimli oyunu izlemek üzere Küçük Tiyatroya gezi düzenlediler. Gün boyu çok eğlenen öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Bu güzel etkinlik için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-A Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşegül AKTUZ rehberliğinde matematik dersinde geometrik cisimlerle ilgili etkinlik yaptılar. Renkli pipetlerin ve oyun hamurların kullanıldığı etkinlikte öğrenciler geometrik cisimleri tanıdılar. Pipetleri farklı uzunluklarda keserek köşelerine oyun hamurları yapıştıran öğrenciler bir etkinlikle birden fazla kazanımı gerçekleştirme fırsatı buldular.Bu verimli ders için öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-P sınıfı öğrencileri öğretmenleri Elanur ASLAN rehberliğinde çok farklı bir derse imza attılar. Türkçe kitaplarında bulunan "SÖZLER OLMADAN" adlı metni pandomim sanatıyla sessiz olarak işlediler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ders hem çok önemli bir sanat dalının hatırlanması ve öğrenilmesi hem de öğrencilerin kendilerini sözsüz olarak ifade etmelerine imkan tanıdığı için tam anlamıyla amacına ulaşmıştır. Öğretmenimize bu farklı ders işleyişi için çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-I sınıfı öğrencileri öğretmenleri Zeliha BİLGİLİ'nin rehberliğinde çok güzel bir çalışmaya imza attılar. Bazı öğrencilerin tahtaya kalmaya çekindiklerini fark eden öğretmenimiz, öğrencilerinin kendine güvenleri artırmak ve topluluk karşısında konuşma yetisi kazanmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerine küçük bir ödev verdi. Her öğrenci ilgi duyduğu bir alanda ya da konuda görsel bir çalışma hazırlayacak ve arkadaşlarına sunacaktı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sunumlara geçildi. Öğrencilerin başarısı ve özgüvenleri görülmeye değerdi. Her öğrenci tahtaya kalkarak sunumunu en iyi şekilde yapmak için uğraştı.Bu şekilde başarıyı tadan öğrencilerin derse olan ilgileri daha da arttı. Öğretmenimize bu güzel çalışması için teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşegül AKTÜZ rehberliğinde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasında bereket kaşığı yaptılar. Kaşıklarını süslerken ülkemizin dört bir yanında yetişen bakliyatlaı kullanan öğrenciler, hem ürünlerin yetiştiği bölgeleri öğrendiler, hem de buzdolaplarını süsleyecek olan  güzel ürünler çıkardılar ortaya. Bu güzel etkinlik için öğretmenimize teşekkür ediyor öğrencilerimizin de ellerine sağlık diyoruz.

Okulumuz 3-F sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kazanımlarına uygun olarak mesleklerle ilgili çalışmalar yaptılar.Sınıfta arkadaşlarına ileride sahip olmak istedikleri meslekleri tanıtan öğrenciler keyifli bir ders saati geçirdiler. Bu öğretici ders İşın öğretmenimiz Dilara YORULMAZ'a teşekkür ediyoruz.

Bugün  3-F sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Dilara YORULMAZ rehberliğinde Hayat Bilgisi dersi 'Aile büyüklerinin çocukluk dönemleri ile kendi çocukluk döneminin özelliklerini karşılaştırır.' Kazanımından yola çıkarak sınıflarına aile büyüklerini davet ettiler. Misafirleri anlattı öğrencilerimiz dinledi. Onların çocuklukları ile ilgili merak ettikleri soruları sordular,büyükleri de güzelce cevapladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte nesillerin arasında ne kadar farklılık olduğunu anladılar. Bu güzel ders için öğretmenimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuzun Rehber öğretmenlerinden  Emel ARSLAN ve 3-I Sınıf Öğretmeni Zeliha BİLGİLİ drama egzersizi ile öğrencilerin ufkunu genişletiyor.

3-G SINIFI ÖĞRETMENİ GÜLTEN KÖSE ÖĞRENCİLERİNE UNUTAMAYACAKLARI BİR DERS YAŞATTI