Anasinifi

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu Anasınıfı haberleri

Tem

Okulumuzda Ana Sınıfı Yaz Okulu açıldı. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte çeşitli etkinlikler yapıyor, eğlenerek öğreniyor verimli ve keyifli vakit geçiriyorlar.

Okulumuz Ana sınıfı A ve Ana sınıfı B şubesi öğrencilerimiz Adam Olacak Çocuk Programını canlandırdılar. Tüm sınıfın katıldığı bu etkinlikle hem eğlenip hem de öğrendiler, geleceğin adam olacak çocukları olduklarını göstermiş oldular.

Sonbaharın son günlerini yaşadığımız şu günlerde anasınıfı öğretmenlerimiz sonbaharın renklerini sınıfa taşıdılar.Hazırladıkları rengarenk pano ile hatıra fotoğrafı çekinen öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Okulumuz anasınıfı öğrencileri Kızılay Haftası dolayısıyla etkinlikler yaptı. Öğretmenlerimizin Kızılayın faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bilgilerin kalıcı hale gelmesi için de drama ve etkinlikler yapıldı hazırlanan pano ve drama görüntüleri görülmeye değerdi.

Okulumuz Anasınıfı A subesi öğrencileri öğretmenleri Hatice ÇİÇEKDAĞI rehberliğinde ilk kez görsel sanatlar atölyesini kullandılar.Öğrenciler kendi hazırladıkları tuz seramiğinden rengarenk şekiller yaptılar.Yaratıcılıklarını kullanan ve seramikle oynarken parmak kasları gelişen öğrenciler keyifli anlar yaşadılar.

Okulumuz anasınıfı öğrencileri annelerinin ve öğretmenleri Hicran AKKAN' ın rehberliğinde yaşam becerileri atölyesinde kurabiye yaptılar.Öğrencilerin derslerini farklı bir mekanda yapmış olmanın keyfini yaşadılar.Öğretmenimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Kübra SARIKAYA rehberliğinde ana renkleri ve ana renklerin birbirine karışmasıyla ara renklerin nasıl oluştuğunu deney yaparak gözlemlediler.Bu güzel etkinlik için öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz yaşam bacerileri atölyemizle tanıştılar.Öğretmenleri Menekşe Sena TAŞTAN rehberliğinde kurabiye yapan öğrenciler kendi hazırladıkları mis kokulu kurabiyeleri afiyetle yediler.Ayrıca öğrencilerimiz bugün yeşiil kurbağalarla süsledikleri panoları ile yeşil rengini tanıdılar.Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz 23 Mayıs Okul Dışarda Etkimliği kapsamında derslerini ve etkinliklerini okul bahçesinde gerçekleştirdiler.Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Anneler Günü tüm sınıflarımızda olduğu gibi anasınıfımızda da neşeyle kutlandı. Tüm annelerin katıldığı programda keyifli anlar yaşandı. Annelerin ellerinin değdiği birbirinden lezzetli yiyecekler çocuklar tarafından afiyetle tüketildi.Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı  öğrencilerimiz öğretmenleri Kübra SARIKAYA, Menekşe Sena TAŞTAN,Hicran AKKAN ve Hatice ÇİÇEKDAĞI ile birlikte Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ebedi istirahatgahına ziyarettte bulundular.Anıttkabirde Atalarına sevgi ve minnetlerini sunan minik öğrencilerimiz müzeleri gezerken meraklarını ve heyecanlarını gizleyemediler.Öğrencilerimizin ufkunu açan bu güzel gezi için öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz bu hafta Yaşlılara Saygı Haftasını Kutladılar. Ah Dede Vah Dede adlı tiyatro oyununu sergileyen öğrencilerimiz gün boyunca yaşlılara nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler. O minik bedenleri her ne kadar kostümlerle yaşlandırılsa da ışıl ışıl gözleri ve tüm şirinlikleriyle çocuk olmanın ayrıcalığını ne kadar keyifli olduğunu hatırlattılar bizlere. Bu güzel etkinlik için öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz

Okulumuz anasınıfı öğrencileri 18 Mart dolayısıyla velileriyle birlikte Çanakkale şehitlerini anlatan bir proje hazırladılar.Proje sunumu sırasında öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.Bu güzel etkinlik için öğretmenlerimizi,velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde pijama partisi düzenlediler. Pijamalarını giyen öğrenciler, uykunun çocukların büyüme ve sağlıklı gelişimleri için çok önemli olduğu konusunda öğretmenleri tarafından bilgilendirildiler. Yastık savaşı yaparak gülüp eğlendiler. Yorulan, enerjilerini atan minikler yastıklarının üzerine yatıp dinlenerek partinin keyfini çıkardılar. Bu güzel etkinlik için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz bu hafta  doğayı incelediler.Ellerine aldıkları büyüteçlerle okul bahçesini dolaşan öğrenciler toprakların arasından solucan aradılar.Taşlara ve toprağa dokunan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.Onlara yaşamaya değer ve dünya bırakmamız dileğiyle...