Cevre

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu Çevre, Sıfır Atık, Geri Dönüşüm Çalışmaları

Okulumuz Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi aldı.

Daha yeşil bir Türkiye için fidanlarımızı toprakla buluşturuyor, geleceğe nefes oluyoruz.

Okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Funda ŞEKERCİ çok güzel bir sosyal sorumluluk projesine dahil oldular. Lözemili çocuklar haftası kapsamında 2-B sınıfının melekleri Bir Dileğim Var Derneğinin başlattığı geri dönüşüm projesine evlerindeki bozuk telefon, tablet ve laptopları getirerek destek oldular. Gelirleri lösemili çocukların dileğini gerçekleştirmek için harcanacak olan projeye katılan altın kalpli çocuklarımıza ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

1-J ve 1-G sınıfı öğretmenleri Başak ZENGİN DALAN ve Gülseren YILDIRIM öğrencileri ve velileri ile birlikte atık malzemeler kullanarak müzik aleti tasarladılar.Hazırladıkları müzik aletlerini okulumuzun giriş katında açtıkları sergide öğrencilerle buluşturdular.Öğretmenlerimiize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 1-I sınıfı öğretmeni Selma İNCİ KARAMAN kardeş okul olarak ziyarete gelen Haydar Aliyet İlkokulu öğretmeni Kadriye BAYRAK´ın hediye ettiği ve iki sınıfın dostluğunu ölümsüzleştirecek ağaçlarI bugün okul bahçemizin en güzel yerine öğrencileriyle birlikte dikti. O ağaçların yanı sıra okulumuzun daha da yeşil olması için okul müdürümüz Osman KILIÇ ve müdür yardımcımız İlyas BULUT ve 1-M sınıf öğretmeni Ünzüle Özlem MUDU, öğrencilerle birlikte bahçede ağaç dikim çalışmalarına katıldı. Öğrencilerin aktif olarak görev aldığı ağaç dikimlerinde herkesin gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Okulumuz 4-E sınıfı öğrencileri geri dönüşümde sınır tanımıyorlar.Sıfır Atık Projesine destek vermeye devam eden öğrenciler ,öğretmenleri  Niymet ÖZKAN rehberliğinde atık malzemeleri yeniden düzenleyerek sergi açtılar.Açılışını Okul Müdürümüz Osman KILIÇ´ın yaptığı ve idarecilerin katıldığı sergi yoğun ilgi gördü.Açılış haberini sınıfları dolaşarak arkadaşlarına duyuran öğrenciler kendi tasarladıkları ve atık malzemeler kullanarak yaptıkları astronot kostümleri ile haber veren öğrenciler dikkat çekti.

2-L sınıfı öğrencileri atık malzeleri kullanarak çöp kutusu yaptılar. Atık pet şişelerin kullanıldığı etkinlikte öğrenciler kaliteli vakit geçirdiler. Çevre kirliliğine neden olan faktörleri ve kirlilik çeşitlerinin neler olduğunu öğrendikleri bu ders için öğretmenimiz Bilge Cilasin'e ve derse katılan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 3-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşegül AKTUZ rehberliğinde evlerinden getirdikleri atık malzemelerle çeşit çeşit materyaller tasarladılar.Geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu öğrencilerine bir kez daha anlatan öğretmenimizi ve bu güzel etkinlikleri yapan öğrencilerimiz tebrik ediyoruz.

Okulumuz 3-P sınıfı öğrencileri öğretmenleri Elanur ARSLAN yönetiminde toprağa çam ağaçıktı tohumları ektiler. Kendi tasarladıkları küçük saksılara ektikleri 38 çam ağacı tohumunu çimlenme sürecini gözlemledikten sonra fidan olarak toprakla buluşturacaklar. Böylece 38 küçük fidandan oluşan bir ormana sahip olacaklar. Öğrencilerimize ve öğretmenimize bu güzel ve faydalı ders etkinliği için teşekkür ediyoruz.

Daha yeşil, daha temiz bir dünya için...

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için sen de SIFIR ATIK projesine destek ver.

Sıfır Atık projesinin yürütülmesi için gerekli olan ekipmanlar Sincan Belediyesi tarafından okulumuza ulaştırılmıştır. Koridorlarımızın uygun bölümlerine yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kumbaralarımız çocuklarımızın çöpe atmadığı kağıt,plastik ve cam şişelere kavuşmayı ve geri dönüşüme katkı sağlamayı beklemektedir. Projenin yürütücüsü olan Niymet ÖZKAN  ve İsmail ÖZTÜRK öğretmenlerimize emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize de öğrencilerimize gerekli yönlendirmeleri yaptıkları için teşekkür ederiz.

Okulumuz 2-G sınıfı öğrencileri,öğretmenleri Kadriye Figen DİKİCİ rehberliğinde velilerin de katılımıyla atık cam eşyaları geri dönüştürdüler.Velilerin, çocuklarıyla aynı sırayı paylaştığı etkinlikte çocuklar aileleriyle birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşarken,etkinlik sonunda ortaya çıkan ürünleri gördüklerinde emek vermenin ne kadar kıymetli olduğunun farkına vardılar.Bu güzel etkinlik için öğretmenimize,velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.