Kitap-Kutuphane

İMKB Sincan Kayalıboğaz Kitap ve Kütüphane Haberleri

Öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte düzenle bir şekilde kütüphaneye gidip kitap okuma saati gerçekleştiyor, kitap okumanın keyfine varılor.

10.000'e yakın kitap sayısıyla zengin bir içeriğe sahip olan Okulumuz Kütüphanesi öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.

Okulumuzda düzenlenen Kitap Bağışı Kampanyası sonucu ödülleri sahiplerine törenle verildi.

Kitap toplama kampanyası sonuçlandı.

Okulumuz 1- F sınıfı öğretmeni Niymet  Özkan tarafından başlatılan "Veliler, Çocuklarıyla Sınıfta Kitap Okuyor" projesi kapsamında 1 - F sınıfı velileri her hafta perşembe günü son ders saatinde kendi kitaplarını alarak sınıfta çocuklarının yanında oturup onlarla birlikte kitap okumaktadır.  Sınıf ortamında çocukları ile birlikte veliler kitap okuyarak bu konuda çocuklarına örnek teşkil etmektedir. Çocuklar ve veliler sınıf ortamında birlikte zaman geçirmekten de ayrıca zevk almaktadırlar.

2012 yılında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğrencileri tarafından "Okuyan Türkiye İçin" atılmış bir adım olarak görülen Kitap Bankosu,. AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı'na yapılan başvuru hibe almaya değer görülmüştür. Akabinde Gazi Üniversitesi tarafından da desteklenen proje bugüne değin 120 gönüllüsü ile Ankara'nın 9 ilçesinde, 13 ayrı okulda 3 bini aşkın öğrencinin 6 binden fazla kitap okumasını sağlamıştır. "Rafta Tozlanmasın Gönder Okuyalım" kitap toplama kampanyası ile yardımseverlerden topladıkları 8 bin civarındaki kitaplarla ihtiyaç sahibi okul ve hastanelerde kütüphaneler oluşturulmuştur. Bunların yanı sıra toplu kitap okuma faaliyetleri, söyleşi ve imza günleri, kitap fuarı ziyaretleri, kütüphaneler haftası etkinlikleri de çocuk ve gençlerin yanı sıra tüm kamuda kitap üzerine farkındalık oluşturmak için de faaliyetler gerçekleştirmektedirler.

Okulumuzun kütüphanesine 6 koli kitap bağışında bulunan "Kitap Bankosu Ekibine" öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

25-29 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphanele Haftası dolayısıyla anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri ve gönüllü velilerin katılımıyla Evliya Çelebi Kültür Merkazini ziyaret ettiler.Merkezi görevlilerle gezen öğrencilerimiz Kütüphane bölümüne geldiğinde orada neler yapıldığını,kitap okumanın insana ne gibi faydalar sağladığını öğrendiler.Bu güzel gezi için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda yürütülen proje kapsamında belirtilen gün ve saatte velilerimiz okulumuza gelmeye devam ve çocuklarıyla birlikte kitap okumaya devam ediyorlar.En son 3-A ve 1-M sınıfı öğrenci velilerimiz kitaplarını da alarak okuma saatine katıldılar.Velilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz 4-E sınıf öğretmeni Niymet ÖZKAN´ın hazırladı proje 05.03.2019 tarihinde okulumuzda uygulanmaya başlandı.Proje içeriğine uygun olarak haftanın belirli günleri ve belirli saatlerinde planlanan program doğrultusunda kitaplarını alıp gelen veliler sınıfta çocuklarıyla birlikte kitap okuyorlar.Bu durum hem velilerimizi hem de öğrencilerimizi mutlu ediyor.Kitaba olan ilginin arttığı projeye katılımın her geçen gün arttaması bizleri de çok mutlu ediyor.Başta Niymet öğretmenimiz olmak üzere emeği geçen ve projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyor,bol kitaplı günler diliyoruz.

Okulumuz 3-I sınıfı öğrencileri öğretmenleri Zeliha BİLGİLİ ile birlikte kitap okumya teşvik amaçlı kitap ayracı yaptılar.Dil çubuklarının,küçük ponponların ve renkli boya kalemlerinin kullanıldığı etkinlikte öğrenciler hayal güçlerini kullanarak çok güzel ayraçlar çıkardılar ortaya. Öğrencilerimizin ve öğretmenimizin eline sağlık.

Öğretmenleri Sultan Sevgi DENKLİ´nin yönlendirmesiyle 2-C sınıfı öğrencileri ve velileri bol bol kitap okuyorlar.Öğrencinin okuldan aldığı kitabı evde çocuğuyla birlikte okuyan anne ve babalar ertesi gün olan kitap sunumu için birlikte hazırlık yapıyorlar.Kitaptaki karakterleri daha iyi tanıyan ve konuyu ailesiyle hazırladığı görsellerle destekleyen öğrenciler sunum sırasında arkadaşlarının ilgiyle izleyen gözleriyle karşılaşıyorlar.Bu etkinlik sayesinde kitap okumaya olan ilginin arttığını belirten Sultan Sevgi DENKLİ öğrencilerin kitaplarını sunmak için sıraya girdiklerini ve etkinlik esnasında çok eğlendiklerini belirtiyor. Bu farklı etkinlik için öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

TÜBİTAKta çalışan bir grup gönüllü okul kütüphanemize katkıda bulundu.

Okulumuz öğrencileri öğretmenleri eşliğinde okul kütüphanesinde kitaplarla buluştular. Her hafta ,öğretmenlerinin uygun gördüğü saatlerde ,kitap okuyacak olan öğrenciler kütüphane ortamında  kitap okumanın keyfini yaşadılar."Çocuğum İçin Okuyorum Projesinin" ilerleyen günlerde hayat bulacağı okulumuzda, öğrencilerimiz anne ve babaları ile birlikte kitap okuyacaklar.Velilerinin kendilerine örnek olmak için kitap okuyacak olmasının öğrencilerde kitaba olan ilgiyi artırmasını bekliyoruz. Kitabınız bol olsun.