Mesleki Gelisim

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu ve Başkent Öğretmen Atölyeleri Mesleki Gelişim Haberleri

Ankara Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Teknik Destek Programının Kasım-Aralık dönemi (6.dönem) başvurularında kabul edilen Robotik Kodlama ve Algoritma Eğitici Eğitimi projemizin imza töreni bugün yapıldı.Ankara Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan AKPINAR ,Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif ŞAYIK ,Okul Müdürümüz Osman KILIÇ ,projeleri kabul edilen kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İMKB SiNCAN KAYALIBOĞAZ İLKOKULU olarak sınıf öğretmenimiz Ünzüle Özlem MUDU nun yazdığı Müdür Yardımcımız Emel DEMİR in destekleriyle hazırlanan Robotik Kodlama ve Algoritma Eğitici Eğitimi" adlı proje Ankara Kalkınma Ajansından geçen tek ilkokul projesi oldu.Böylece okul olarak Ankara Kalkınma Ajansından geçen yıl aldığımız STEM Eğitici Eğitiminin ardından Robotik Kodlama ve Algoritma Eğitici Eğitimiyle,desteklenen iki projemiz oldu.

Okulumuzda Başkent Öğretmen Atölyeleri kapsamında "Seramik " atölyesi düzenledik.Görsel Sanatlar öğretmeni Zehra Kavlak Özhan  tarafından öğretmenlerimize seramik eğitimi verildi.Öğretmenlerimiz kile nasıl şekil vereceklerini ,deseni yüzeye nasıl aktaracaklarını,kilin kurumadan nasıl muhafaza edileceğini öğrendiler. Eğitim sırasında çocuklar gibi mutlu olan öğretmenlerimize bu özel anları yaşattığı için eğitmenimiz Zehra Kavlak Özhan'a ve eğitime katılan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Seminerimizin ikinci gününde tüm öğretmenlerimizle birlikte sanatsal etkinlikler kapsamında sinema etkinliği düzenledik.Öğretmenlerimizle birlikte sinemada buluşup güzel bir gün geçirdik.

İmkb Sincan Kayalıboğaz İlkokulu olarak seminerin ilk gününü Miili Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK'un öğretmenlere yönelik konuşmasını izleyerek başladık. Ardından çok amaçlı salonda Okul Müdürü Osman Kılıç 2023 Vizyon Belgesinde yer alan konulara ilişkin okulumuzda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen toplantı tasarım beceri atölyelerinde yapılan çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi ile devam etti.

Okulumuzda 2-3Kasım tarihlerinde düzenlenen ve ÖRAV tarafından verilen eğitim 3 Kasım Pazar günü 16.30 itibariyle tamamlandı.Eğitime katılan 50 öğretmenimiz kimi zaman grup çalışması yaptı,kimi zaman oyunlar oynadı,kimi zaman da çocuklar gibi eğlendi.Dolu dolu geçen 2 günlük eğitim sonucunda bildiklerini hatırlayan, bilmediklerini öğrenen ve hepsinden önemlisi iyi ki katılmışım deyip gelişimlerine katkı sağlayan değerli öğretmenlerimize ve okulumuza kadar gelerek bizimle paylaşımda bulunan ÖRAV'ın değerli eğitimcilerine gönülden teşekkür ediyoruz.En kısa zamanda yeni bir eğitimle kendilerini aramızda görmekten mutlu olacağımızı ekliyoruz.

Başkent Öğretmen Akademileri kapsamında okulumuzda 2-3 Kasım tarihlerinde ÖRAV tarafından düzenlenen "Öğrenen Lider Öğretmen Semineri" bugün itibariyle başladı. Okulumuzdan 50 öğretmenin katıldığı eğitimde öğretmenlerimiz eğlenerek öğrenmenin keyfini doyasıya çıkardı.

Haz

Başkent öğretmen atölyeleri projesi kapsamında öğretmenlerimiz müze eğitimi aldılar. Ankara kalesi civarında bulunan Erimtan Müzesine giden öğretmenlerimiz birlikte hoşça vakit geçirerek hem eğlendi hem de farklı deneyimler yaşadılar. Yeni eğitimlerde buluşmak dileğiyle.

Başkent Öğretmen Atölyeleri bünyesinde okulumuzda açtığımız zeka oyunları atölyesi çok güzel anlara sahne oldu. Okul Müdürümüz Osman KILIÇ´ın , müdür yardımcılarımızın ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen atölye çalışması çok eğlenceli geçti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminin öğretmenlerin birlikte öğrenmelerini sağlamaka amacıyla hazırladığı proje neticesinde öğretmenler atölyelere ilgi göstermeye başladı. Okulumuz zeka oyunları sınıfında açtığımız atölyede yine okulumuz öğretmeni Zeliha BİLGİLİ tarafından Reversi, Look Look, Q-Bitz ve Skippty adlı oyunlar uygulamalı olarak anlatıldı. Atölye çalışmalarımızın devam edeceğini duyururken katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.