Rehberlik

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu Rehberlik Panosu

Yeşilay’ın hazırlamış olduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında “Sağlıklı Yaşam” ve zararlı alışkanlıklardan korunma konulu veli semineri 22.03.2023 tarihinde okulumuz rehber öğretmenleri tarafından 16 velimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz rehber öğretmenlerine ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Psikososyal Destek Deprem konulu Psikoeğitim Çalışması Aile Bilgilendirme Semineri 21.02.2023 tarihinde okulumuz rehber öğretmenleri tarafından 40 velimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Rehberlik servisi ve yesilay kulübü işbirliği ile okulumuza afiş ve broşür standı kuruldu. Çocuklara Yeşilay tarafından hazırlanmış olan 'Sağlıklı ve hareketli yaşam, teknoloji kullanımı' konularında broşürler dağıtıldı. Brosurler, anasinifi öğrencilerimize aileleri eşliğinde okunmak üzere evlerine gönderildi. Özenle hazırlanmış olan broşürler, sağlıklı yaşam ve doğru teknoloji kullanımı konusunda farkindalik yaratacaktır.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında velilere yönelik akran zorbalığı ve siber zorbalık eğitimi verilmiştir. Eğitime rehberlik hizmetleri kapsamında meslek seçimi semineriyle devam edilmiştir. Eğitime katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından " Çocuk İhmal ve istismarı " konulu veli broşürü hazırlandı.

Ock

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından hazırlanan Dikkat Geliştirici çalışmaları öğrencilerimiz çok sevdi.

Ock

Okulumuz rehberlik servisi tarafından ,Öğretmenlerin "Teknoloji Bağımlılığı" nı  önlemek için neler yapabileceklerine dair bir Bigilendirme Rehberi hazırlandı.

Okul rehberlik servisi veli semineri düzenledi.

"Çocuklarınıza teknoloji kullanımında nasıl rehberlik edebilirsiniz? "konulu veli seminerine katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 1. Sınıf ve Anasınıfı öğrencilerine Rehberlik Servisimiz tarafından 19.10.21-26.10.21 tarihleri arasında göz tarama testi uygulanmıştır.