Saglik

İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulu Sağlık Haberleri

Ock

Okulumuz öğrencilerine Ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Öğrencilerimizin ilgiyle katıldığı ve faydalı geçen bu eğitimi veren Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı hekimlerine Teşekkür ediyoruz.

Okulumuz Öğrencilerine Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında İlk Yardım Eğitimi verildi.

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği haftası okulumuzda kutlandı.

Okulumuzda Afet Farkındalık ve Bilinçlendirme eğitimleri verildi.

2022 Yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 04.03.2022 tarihinde saat 11:30'da AFAD ile koordineli olarak okulumuzda ve tüm Türkiye'de "Tahliye Tatbikatı" yapılmıştır.

Ock

Okulumuzun tüm kullanım alanları  Sincan Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Ock

İçişleri Bakanlığınca Afetlere karşı hazırlıklı olmak için  "2021 Yılı Afet Eğitim Yılı" ilan edilmiş ve bugüne kadar Ülke genelinde 58 milyonu aşkın kişiye ve ilimizde 4.256.756 kişiye Afet Farkındalık eğitimi verilmiştir.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca düzenlenen mobil "AFAD ACİL" uygulamasını  İOS ve Android yazılım marketlerinden cep telefonlarına ve bilgisayarlarınıza yükleyebilir afet ve acil durumlarında bu uygulama kanalıyla yardım isteyebilir, afet öncesi bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.

AFAD ( Afet ve Acil Durum Başkanlığı) tarafından 2021 Afet Eğitim yılı ilan edildi.

Ock

1-C sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Öznur KURTATAY Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına maske takarak empati yaptı.Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz.

Sağlıklı olmak için dengeli ve düzenli beslenmenin öneminin öğretildiği anasınıfımızda bu hafta havucun faydaları üzerinde duruldu.Öğrencilerle birlikte sıkılan havuç afiyetle tüketildi.Turuncu rengi de bu vesileyle öğrenen öğrenciler verimli zaman geçirdiler.Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

2016 yılından bu yana Beslenme Dostu Okul Sertifikasına sahip olan okulumuz sağlıklı beslenme konusunda öğrencilere rehberlik etmeye devam ediyor.Okulumuzda  yeni açılan yaşam becerileri atölyemizde ve sınıflarmızda öğrencilerimize her zaman sağlıklı beslenmenin önemi anlatılmakta ve uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır.Öğrencilerimiz öğünlerinde sağlıklı tabaklar hazırlamaya teşvik edilmektedir.

4-A Sınıfı öğrencileri kan vermenin hayati önemini biliyorlar. Acil durumlarda kan vermenin hayat kurtaracağını kan grubunu bilmenin ise kendi hayatı için acil durumda zaman kazandıracağını da biliyorlar. Bu nedenle öğretmenleri Öznur KURTATAY´ın yönlendirmesi neticesinde tüm öğrenciler sağlık merkezine başvurup kan gruplarını öğrendiler. Öğrencilerimizi bu cesaretli davranışlarından dolayı kutluyor öğretmenimize bilinçli öğrenciler yetiştirdiği için teşekkür ediyoruz.

Beslenme dostu okulumuzda sağlıklı etkinlikler devam ediyor.Sağlıklı olmak için vitaminlerin öneminin işlendiği 2-L sınıfında öğrenciler hangi vitaminlarin vücudumuzda hangi görevleri üstlendiğini öğrendiler.Dersin sonunda veliler tarafından hazırlanan şekersiz elma sekerlerini afiyetle yediler.